Familie rechtszaken en  echtscheidingen

Is een echtscheiding nabij ? Vragen over de zorg van uw kinderen?
Wie mag in het bestaande huis blijven wonen en onder welke voorwaarden ?

Enkele vragen van cliënten:

Mijn man en ik gaan scheiden maar wie bepaalt waar ik ga wonen? Krijg ik alimentatie voor mezelf en de kinderen? Mijn man is zo dominant, hij zegt dat ik niets krijg en voor mezelf moet zorgen. Hij vindt mij een slechte moeder en ik mag de kinderen niet meer zien maar ik wil dat de kinderen bij mij blijven. Hoe zit dat juridisch?

Mijn ex en ik hebben kinderen maar onze relatie is voorbij.

Het buurtteam helpt ons met de omgangsregeling en Ouderschapsplan. Hoe lang duurt het voordat ik de kinderen een weekend bij mij mag? Is het sneller om een verzoekschrift omgangsregeling  bij de rechtbank in te dienen?

Heb ik recht op alimentatie? 

Mijn ex en ik hebben vaak ruzie en zijn het niet eens. Hij zegt dat als ik een advocaat neem dat ik dan helemaal niets van hem meekrijg. En dat hij dan zelf een hele goede advocaat neemt en ik niets krijg. Wat nu?

Er zijn verschillende situaties waarin ik u kan bijstaan als advocaat. Cliënten vroegen mij:

Mijn ex gaat met haar nieuwe vriend en onze kinderen 133 km verderop wonen. De omgangsregeling is van zaterdagochtend tot zondagmiddag 5 uur. Ik zit straks langer met de kinderen in de auto dan dat ik wat leuks met ze kan doen. Mag zij zonder overleg zo ver weg gaan wonen met mijn kinderen?

Wilt u meer over weten over welke gevolgen een echtscheiding voor u heeft, bel mij dan gerust om te overleggen wat ik voor u kan betekenen.

 

Oplossingen bij familierechtszaken:

 

  • Duidelijkheid over wie waar gaat wonen bij echtscheiding
  • Oplossing over de vraag rondom de  zorg over de kinderen