Strafrecht

Opgepakt voor verhoor op politiebureau? Wie staat u bij?
Voorbereiding politieverhoor.

Niemand vindt het fijn om vast te zitten

Wanneer je bent aangehouden en meegenomen naar het Politiebureau, dan hebben verdachten veel vragen, zoals:  wanneer is er voldoende bewijs tegen mij? Hoeveel straf staat er op vernieling ?Of diefstel scooter?

Ik wordt verdacht van mishandeling, maar is er niet sprake van noodweer?

Wat zijn mijn rechten? Hoe lang moet ik op het Politiebureau blijven? Wat staat me te wachten? Wat is inverzekeringstelling? Krijg ik een dagvaarding? Wat is weder rechterlijk verkregen voordeel? De Officier van Justitie zegt dat ik veel geld hebt verdiend door een wietplantage. Moet ik dat geld echt terugbetalen?

Voor Jeugdstrafrecht. Moet ik naar de kinderrechter? Wat doet bureau HALT voor mij?

Ook ouders hebben vragen over hun kind op het Politiebureau en willen geïnformeerd worden. Veelal maken ouders zich grote zorgen. Ouders willen graag weten of ze hun (minderjarige) kind mogen spreken en of ze kleren kunnen brengen wanneer hun kind op het Politiebureau moet blijven slapen. Daarover informeer ik ouders en kind graag. Soms mag een kind ’s nachts thuis slapen, maar met huisarrest. De volgende dag moet je dan terug naar het politiebureau voor verhoor. De Raad voor de Kinderbescherming wordt op de hoogte gesteld van inverzekeringstelling.

 

Politieverhoor op bureau

 

In ieder geval is het zo, dat als je door de Politie bent aangehouden en bent meegenomen naar het bureau, ze je daar vragen gaan stellen. Dit heet een Politieverhoor. Jij hoeft niet te antwoorden als je dat niet wilt. Je hebt zwijgrecht. Je mag voor het verhoor eerst zelf een advocaat spreken. De advocaat mag bij het verhoor aanwezig zijn. In principe is deze bijstand door een advocaat gratis. De Overheid betaalt de kosten van de advocaat.

Voor een kind is er een afwijkende positie. Als je liever wilt dat je vader of moeder of vertrouwenspersoon bij het verhoor aanwezig is, kan dat ook. Als je om je advocaat vraagt wil dat niet zeggen dat je schuldig bent!

Oplossingen voor Strafrecht

  • Bijstand tijdens politieverhoor
  • Voorbereiding strafzaak
  • Pleidooi ter zitting

Voor kinderen

  • Contact met de Raad voor Kinderbescherming
  • Begeleiding naar Bureau Halt

Op het politiebureau, als je om je advocaat vraagt wil dat niet zeggen dat je schuldig bent!

Mishandeling en geweldsdelicten

 

Geweldsmisdrijven gaan van licht (eenvoudige mishandeling) tot zwaar. Als voorbeelden geef ik openlijke geweldspleging, zware mishandeling of doodslag en moord. De ernst van de mishandeling, wapen of vuist en de ernst van het letsel bepalen de mate van de straf. De mate van schuld telt ook mee.